Om orkesteret


Herning Amatørsymfoniorkester, HASO, er mødestedet for spilleglade amatørmusikere fra store dele af Midt– og Vestjylland. Der er ca. 35 medlemmer i orkestret, som repræsenterer både øvede amatørmusikere samt unge, hovedsageligt elever fra Herning Musikskole, der er på vej i den symfoniske musik, som udgør størstedelen af orkestrets repertoire.

HASO ledes professionelt af hhv. dirigent og strygerinstruktør, Milica Obucina og Hanne Askou.

Vi øver mandage på Herning Musikskole, Nørregade 7C, 7400 Herning, fra kl. 19.00 – 21.30.

Sæsonen løber fra august til maj.

Koncertaktivitet: 4 -5 koncerter årligt.

Optagelsesbetingelser: Godt instrument– og nodekendskab
Der vil være mulighed for at være medlem på prøve i en periode.

Årligt kontingent:
Medlemmer over 25 år: 1900 kr.
Studerende: 950 kr.
Medlemmer under 25 år: gratis

Prøveperiode for amatørmusikere, som ønsker at prøve at være med i orkestret er GRATIS. Længde af prøveperiode efter aftale.

Kontakt:
Er du interesseret i medlemskab, kontakt orkestrets formand Per Olav Eidner. Tlf: 21262156

Indmeldelse skal ske til
www.herningmusikskole.dk

Herning Musikskole
Nørregade 7C
7400 Herning
tlf.  97 12 98 11

Se endvidere orkestrets Facebook side

Download orkesterets logo her.

Om orkestret

Herning Amatørsymfoniorkester hører under Herning Musikskole som selvstændig forening. Orkestret har i nært samarbejde med musikskolen og dens lærere et vedholdende fokus på løbende at integrere musikskolens elever, og dermed være med til opretholdelsen af fødekæden for klassisk musik i Danmark.

HASO giver amatørmusikere i alle aldre mulighed for at udvikle sig musikalsk i et klassisk ensemble, ledet af en professionel dirigent og instruktør, som sikrer gennemførelsen af 4-5 årlige koncerter med et tilfredsstillende musikalsk niveau overfor de ca. 1.500 publikummer som i snit årligt overværer koncerterne. Der samarbejdes desuden lejlighedsvis med professionelle assistenter og solister.

Dirigent: Milica Obucina

Milica er uddannet som cellist fra Louisiana State University og the University of Arizona, og som musiklærer fra Middle Tennessee State University. De sidste 20 år har Milica arbejdet som musiklærer bl.a. på Central Magnet School i Tennessee, hvor hun også var orkesterdirigent. Hun har desuden været ledende cellist ved Murfreesbo Symphony Orchestra. Nu underviser Milica i cello ved Herning Musikskole og spiller kammermusik i Midtjylland og ikke mindst dirigerer hun Herning Amatørsymfoniorkester.


Strygerinstruktør: Hanne Askou

Violinisten Hanne Askou er uddannet ved Det Fynske Musikkonservatorium og på Sibelius Akademiet i Helsinki. Hun debuterede fra solistklassen som solist med Odense Symfoniorkester i 2005. Kammermusik, ensemblespil og solistopgaver landet over har siden udgjort det primære virke. Som en del af Duo Askou//Andersen (violin og accordeon) har hun indspillet fire cd’er med dansk musik og nordiske sange, salmer og folketoner. Hun er en engageret musikformidler, igangsætter og arrangør og udfører desuden skribent- og formidlingsopgaver for større institutioner i dansk musikliv. 

Om side Billede af musik noter og HASO titel og logo.